Τα βήματα για να ξεχωρίσει μια εταιρία

Ποια είναι τα βήματα για να ξεχωρίσει μια εταιρεία;

Το λογότυπο είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχει μια εταιρεία στα χέρια της. Είναι αυτό που θα την εδραιώσει στην αγορά και που θα την κάνει να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες. Ποια είναι όμως τα μυστικά για τη δημιουργία ενός σωστού logo;

1. Τι συναισθήματα προκαλούν τα λογότυπα;

Η κατευθυντήρια γραμμή πάνω στην οποία βαδίζουν όσοι θα σχεδιάσουν το λογότυπο μιας εταιρείας είναι να αντανακλά τις αξίες και τους στόχους της εταιρείες. Οι σχεδιαστές πρέπει να κατανοήσουν την ψυχολογία των χρωμάτων και την επίδραση που έχει η κάθε γραμματοσειρά για το σχεδιασμό ενός μεγάλου λογότυπου. Το κάθε χρώμα έχει το δικό του «μυστικό». Για παράδειγμα το πράσινο βοηθά στην χαλάρωση και αντανακλά την ανάπτυξη και το περιβάλλον, το κόκκινο έντονα συναισθήματα και πάει λέγοντας. Το ίδιο ισχύει και για τις γραμματοσειρές, καθώς η καθεμία αποπνέει κάτι ιδιαίτερο. Π.χ. η Disney χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη γραμματοσειρά κατάφερε να περάσει την «αισιοδοξία» της εταιρείας στο λογότυπο.

2. Ποιο είναι το μυστικό πίσω από το logo;

Κανένα λογότυπο δε σχεδιάστηκε τυχαία. Η γραμμές είναι έτσι σχεδιασμένες, τα γράμματα έτσι τοποθετημένα ώστε να έχουν κάποιο κρυφό μήνυμα. Κάθε logo κρύβει το δικό του μυστικό. Ένας καλός σχεδιαστής πρέπει πρώτα να καταλάβει την κουλτούρα της εταιρείας, τον τόνο του προϊόντος, και το όραμα της επιχείρησης, πολύ πριν δώσει τις ιδέες του για το λογότυπο. Το τελικό αποτέλεσμα ενός λογότυπου πρέπει να αντανακλά τη φιλοσοφία και τις αξίες της εταιρείας

3. Θα αντέξει στο χρόνο;

Πως θα μοιάζει το λογότυπο μετά από πέντε, δέκα ή είκοσι χρόνια; Το σχέδιο θα πρέπει να είναι διαχρονικό. Ο καλός σχεδιαστής θα πρέπει να αποφύγει να υιοθετήσει trends της εποχής, τα οποία μετά από λίγο καιρό θα έχουν ξεπεραστεί, και να προτιμήσεις κάτι που θα καθιερώσει την εταιρεία στην αγορά. Ένας καλός τρόπος για να ελέγξουν αν το λογότυπο θα αντέξει στο χρόνο είναι να περιμένουν λίγο μέχρι να το δημοσιοποιήσουν. Αν η αντίδραση μετά από λίγους μήνες συνεχίζει να είναι θετική, τότε πρόκειται για το κατάλληλο λογότυπο.

4. Είναι μοναδικό; Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο;

Ένα σωστό λογότυπο πρέπει να είναι αναγνωρίσιμο. Ακόμα κι αν το δει κάποιος για μια φορά, πρέπει να μπορεί αποτυπωθεί στη μνήμη του. Για να το ελέγξουν μπορούν να δείξουν το λογότυπο σε κάποιον και να του ζητήσουν να τους το περιγράψει μια εβδομάδα μετά.

5. Πως είναι το λογότυπο ασπρόμαυρο;

Ένα σωστό λογότυπο πρέπει να βασίζεται στα βασικά χρώμα, το λευκό και το μαύρο. Αν είναι «δυνατό» χωρίς την χρήση εντυπωσιακών χρωμάτων έχει «κερδίσει» το στοίχημα. Ένα δυνατό λογότυπο βασίζεται στα περιγράμματα.

6. Είναι καθαρό σε μικρή κλίμακα;

Άλλος ένας τρόπος για να ελεγχθεί αν ένα λογότυπο είναι αναγνωρίσιμο είναι να το μικρύνουν. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν οι σχεδιαστές να επιβεβαιώσουν αν το logo δεν έχει περιττά σχέδια. Σκεφτείτε: Τα λογότυπα του Twitter, του Instagram, των Starbucks είναι αναγνωρίσιμα ακόμα και στο τέλος μια σελίδας.

Πηγή: fortunegreece.com

 

Ζητήστε πληροφορίες ή προσφορά!

Θα χαρούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή προσφορά!
Άμεσα στη διάθεσή σας, στα τηλέφωνα 210 9612951 & 6972 663534 και μέσω email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Εξειδίκευση στην Ideogram

Βραβευμένο δημιουργικό - τυπογραφείο. Γραφιστική χωρίς όρια... Πρότυπα εικαστικά, σχεδιασμένα με μεράκι, ταλέντο και δημιουργικό πνεύμα, για κάθε είδος έντυπα, από ένα μονόφυλλο flyer έως πολυσέλιδους καταλόγους, περιοδικά, εκδόσεις... Μοναδικός σχεδιασμός λογότυπου, εταιρικής ταυτότητας και συσκευασίας. Αν ασχολείστε με αγροτικά, καλλυντικά, έλαια, τρόφιμα, & βιολογικά προϊόντα, γυναικεία αξεσουάρ, τουριστικές υπηρεσίες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναλαμβάνουμε τη μελέτη, σχεδίαση και εκτύπωση του συνόλου της προϊοντικής σας επικοινωνίας.

Σχετικά με εμάς

Η Ideogram ιδρύθηκε το 2004 από μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων της τέχνης, της διαφήμισης και της τυπογραφίας. Σκοπός και όραμα μας, είναι η ποιοτική και συνάμα αποτελεσματική σχεδίαση και εκτυπώσεις,  κάθε είδους εντύπου που μπορεί να καλύψει αξιόπιστα και επαγγελματικά όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις σας. Είμαστε υπερήφανοι για την δουλειά μας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν βλέπουμε τον κόσμο να μην συμβιβάζεται με το εύκολο και αναίτιο, πρόχειρο και δίχως ουσία περιεχόμενο, για κάθε σκέψη, αντικείμενο, ιδέα, αποτέλεσμα, τρόπο και στάση ζωής.

Επικοινωνία

  • Κριμαίας 83, Τ.Κ. 165 62 Γλυφάδα
  • Τηλ. 210 9612951
  • Κιν. 6972 663534
  • www.ideogram.gr

Facebook  Google+  LinkedIn  Twitter  Pinterest

Back to Top